ایر درایر جذبی

درایر جذبی چیست؟

درایرهای جذبی البرز کمپرسور خاورمیانه با مشخصه (ACKA) یکی از اصلی‌ترین تجهیزات و قطعاتی است که در سیستم‌های پنوماتیک و بعد از کمپرسور هوا قرار می‌گیرد و رطوبت موجود در هوا را جداسازی می‌کند در اصل هوای فشرده ورودی بعد از آنکه از فیلتر اولیه عبور کردن وارد پکیج درایر می‌شود و در این قسمت کاملاً رطوبت‌زدایی می‌شود و هوایی کاملاً خشک و تمیز به قسمت‌های مختلف منتقل می‌شود. نحوه عملکرد درایرهای جذبی البرز کمپرسور به این صورت است که همیشه یک برج در حالت تولید هوای فشرده خشک یا جذب رطوبت (adsorption) بوده و برج دیگر در حالت احياء (regeneration) خواهد بود. در داخل برج‌های درایر از مواد جاذب رطوبت استفاده می‌شود. درایر جذبی با نام خشک‌کن جذبی یا دیسکانت نیز شناخته‌شده و در ظرفیت‌های مختلف با توجه به دبی و فشار نقطه شبنم مورد نیاز مصرف‌کننده در دسترس قرار دارد.

نحوه کارکرد درایر جذبی

در درایر جذبی (Absorption dryer) که با نام درایر دیسکانت نیز شناخته می‌شود. جریان هوای فشرده بر روی بستری از این مواد جاذب جریان یافته و این بستر رطوبت موجود در هوا را تا نقطه شبنم موردنظر تا حد بسیار بالایی به خود جذب و آن را خشک می‌کند، بعد از آنکه مواد جاذب توسط رطوبت اشباع شد باید عمل احیا صورت بگیرد و برای این کار درایرهای جذبی از دو برج فعال برخوردارند.
در این برج‌ها ورودی و خروجی هوای فشرده در بالا و پایین قرار دارند و یکی از آنها به خشک‌کردن هوای فشرده ورودی می‌پردازد. مواد جاذب در مرکز برج قرار گرفته و عملیات جذب در اینجا به دلیل اختلاف فشار میان هوای ورودی و مواد جاذب رخ می‌دهد. با عبور هوای فشرده از بستر پرشده و به علت اختلاف فشار جزئی بین رطوبت موجود در گاز مرطوب و بستر خشک‌شده انتقال جرم و جذب رطوبت از گاز مرطوب به ماده جاذب رطوبت صورت می‌گیرد و این اختلاف فشار سبب می‌شود تا رطوبت از ناحیه با فشار بالاتر به سمت ناحیه با فشار کمتر انتقال‌یافته و در زمان عبور از بستر هوای فشرده خشک و خشک‌تر شود.

قطعات تشکیل دهنده درایر جذبی

درایر جذبی اگرچه خود به عنوان یک قطعه کاربردی و مؤثر در سیستم‌های پنوماتیک شناخته می‌شود اما خود می‌تواند از قطعات مختلفی تشکیل شود که شامل مواردی همچون شاسی (Chassis)، صدا خفه کن (Muffler)، شیر برقى (Normally Closed Valve)، شیر برقى (Actor Valve)، پنل کنترل (Control Panel)، سیستم کنترل انعطاف‌پذیر (Logic Control)، نمایانگر نقطه شبنم (Dew Point Monitor)، مخزن حاوی مواد جاذب رطوبت (Main Receiver)، نمایشگر شیشه‌ای (Sight Glass)، شیر اطمینان (Safety Valve)، قلاب‌های ویژه حمل‌ونقل (Hook)، شیر دستی (Valve)، شیر یک‌طرفه (Check Valve) و شیر برقی ورودی احیاء (Porge Metering) و مواد جاذب هستند که به شرح زیر است؛

  • مولکولارسیو (molecular sieve) نقطه شبنم 70- و ميزان جذب 99.9%
  • آلومينا اكتيو (Alumina Active) نقطه شبنم 40- و میزان جذب 95%
  • سیلیکاژل (Silicagen) نقطه شبنم 2- و میزان جذب 80%

مهم ترین مزایای درایر جذبی

همانطور که گفته شد وجود درایرهای جذبی در سیستم‌های پنوماتیک می‌تواند در افزایش طول عمر دستگاه‌ها کاهش میزان خوردگی و زنگ‌زدگی و افزایش کارایی دستگاه‌ها مؤثر باشد از مهمترین مزیت‌های این دستگاه می‌توان موارد زیر را عنوان کرد:

  • رطوبت‌زدایی و ایجاد هوای کاملاً خشک (رطوبت کمتر از 0.003PPM)
  • برخورداری از سیستم کنترلر نمایشگر (PLC) و مجهز به شیر برقی.
  • مخازن حاوی مواد جاذب بر اساس استانداردهای ASME و API طراحی شده‌اند.
  • درایرهای حرارتی از راندمان بالایی برخوردارند در حالی که مصرف انرژی پایینی دارند.
  • از این در ایرها می‌تواند در سیستم‌هایی با نقطه شبنم منفی استفاده کرد.
  • از سرعت جذب بالایی برخوردارند.

چرا البرز کمپرسور خاورمیانه ؟

  • دارای 12 ماه گارانتی به همراه 15 سال خدمات پس از فروش.
  • استفاده از اتصالات استاندارد و با کیفت در ساخت دستگاه.
  • استفاده از قطعات وارداتی و با اصالت همراه با بهترین کیفیت روز دنیا.
  • امکان طراحی و سفارشی و شخصی‌سازی‌شده به درخواست و سلیقه خریدار.